Burokėlių sriuba

Burokėlių sriubai arba barščiams paruošti reikia:

  1. 3 -4 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
  2. 250 – 300 g. kiaulienos kumpinės;
  3. 0,5 l stiklainį marinuotų burokėlių.
  1. Sriuba pradedami ruošti nuo mėsos apdorojimo. Mėsą reikia supjaustyti kubeliais. Kubelius paprieskoniuoti su druska ir pipirais. Ją kiek pakepti keptuvėje, galima įpilti truputį aliejaus. Kaip mėsa lengvai apskrus, ją perdėti į puodą ir užpilti šaltu vandeniu. Vandens gali būti nuo 2 iki 3 trijų litrų, tiesiog pagal skonį, kam patinka tirštesnė ar skystesnė sriuba.
  2. Į vandenį su mėsą dėt kubeliais pjaustytas bulves ir supilti marinuotus burokėlius su visu skysčiu. Šiuo atveju buvo naudti namuose marinuoti burokėliai t.y. tarkuoti ir marinuoti obuolių sultyse. Viską užkaisti ir nuo užvirimo virti apie 30 minučių. Įberti druskos, pagal skonį.

Sriubą galima balinti grietine, taip pat ją valgyti su duona.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?