Kalakutienos krūtinės filė troškinta baltame padaže

Kalakutienos krūtinės filė tai dar vienas karštas patiekalas prie Jūsų stalo.

Kalakutienos krūtinės mėsos paruošimui reikės:

  1. apie 1 kg kalakutienos krūtinėlės filė;
  2. grietinėlės;
  3. sviesto apkepimui;
  4. druskos.

Kalakutienos krūtinės filė supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais. Mėsos gabaliukus šiek tiek įtriname kario ir druskos mišiniu. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame kelis gabaliukus sviesto jam ištirpus dedame mėsytę, apkepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus, juos visus, atgal sudėti į tą pačią keptuvę ir maišant kepti apie 5 min. Tada dėti šaukštą miltų, maišyti, ar mėsytė apsiveltų miltais. Viską užpilti grietinėle ir troškinti 20 minučių.

Garnyrui grikių košė ir morkų – žiedinio kopūsto salotos.

Grikių paruošimui reikės:

  1. 2 puodelių grikių kruopų;
  2. druskos, cukraus, 1 valg. šaukšto aliejaus.

Grikius užpilti verdančiu vandeniu, pamaišyti ir vandenį nusunkti, tada dar kartąlį užpilti verdančiu vandeniu ir vėl nusukti. Į puodą, kur bus verdami grikiai, sukrėsti juos, užpilti šaltu vandeniu, kad virš grikių būtų apie 1 cm vandens. Dėti arbatinį šauštelį cukraus, druskos ir aliejaus. Užvirus, primažinti ugnį ir ant silpnos ugnies virti apie 10 minučių.

Morkų ir žiedinio kopūsto salotoms reikės:

  1. 2 vidutinio dydžio morkų;
  2. puse galvos žiedinio kopūsto;
  3. 1 – 2 česnako skiltelės;
  4. po 1 valgomą šaukštą majonezo ir graikiško jogurto;

Morkas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Žiedinį kopūstą pasmulkinti, maždaug vieną kekutę dalinti į 4 ar 6 dalis. Įspausti česnako skiltelę, įberti druskos ir viską užmaišyti su majonezu ir graikišku jogurtu, juos dedant vienodu santykiu t.y. 1 valgomas šaukštas jogurto ir 1 valgomas šaukštas majonezo.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?