Kalakutienos krūtinės filė troškinta baltame padaže
Kalakutienos krūtinės filė tai dar vienas karštas patiekalas prie Jūsų stalo.
Kalakutienos krūtinės mėsos paruošimui reikės:
- apie 1 kg kalakutienos krūtinėlės filė;
- grietinėlės;
- sviesto apkepimui;
- druskos.
Kalakutienos krūtinės filė supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais. Mėsos gabaliukus šiek tiek įtriname kario ir druskos mišiniu. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame kelis gabaliukus sviesto jam ištirpus dedame mėsytę, apkepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus, juos visus, atgal sudėti į tą pačią keptuvę ir maišant kepti apie 5 min. Tada dėti šaukštą miltų, maišyti, ar mėsytė apsiveltų miltais. Viską užpilti grietinėle ir troškinti 20 minučių.
Garnyrui grikių košė ir morkų – žiedinio kopūsto salotos.
Grikių paruošimui reikės:
- 2 puodelių grikių kruopų;
- druskos, cukraus, 1 valg. šaukšto aliejaus.
Grikius užpilti verdančiu vandeniu, pamaišyti ir vandenį nusunkti, tada dar kartąlį užpilti verdančiu vandeniu ir vėl nusukti. Į puodą, kur bus verdami grikiai, sukrėsti juos, užpilti šaltu vandeniu, kad virš grikių būtų apie 1 cm vandens. Dėti arbatinį šauštelį cukraus, druskos ir aliejaus. Užvirus, primažinti ugnį ir ant silpnos ugnies virti apie 10 minučių.
Morkų ir žiedinio kopūsto salotoms reikės:
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- puse galvos žiedinio kopūsto;
- 1 – 2 česnako skiltelės;
- po 1 valgomą šaukštą majonezo ir graikiško jogurto;
Morkas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Žiedinį kopūstą pasmulkinti, maždaug vieną kekutę dalinti į 4 ar 6 dalis. Įspausti česnako skiltelę, įberti druskos ir viską užmaišyti su majonezu ir graikišku jogurtu, juos dedant vienodu santykiu t.y. 1 valgomas šaukštas jogurto ir 1 valgomas šaukštas majonezo.