Karbonadas svogūnų padaže
| 6:50 am

Karbonadas svogūnų padaže
Lietuviškas patiekalas – karbonadas svogūnų padaže. Nugarinės ir svogūnų derinys tiks kasdieniam ir šventiškam pietų stalui. Karbonadas svogūnų padaže patiekiamas su bulvėmis ar bulvių koše.
Paruošimas – 60 minučių
6 porcijoms paruošti reikia:
- 800 g nugarinės;
- 300 g svogūnų;
- 1 indelis konservuotų pomidorų
- po 3 šaukštus garstyčių ir medaus;
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- druska, pipirai, malta paprika;
- 0,5 kubelio sultinio;
- 300 ml vyno, geriau balto.
Karbonado svogūnų padaže ruošimas:
- Medų išsukti su garstyčiomis, įberti druskos, pipirų. Gautu mišiniu aptepti iš visų pusių nugarinę. Gilioje keptuvėje ar puode apkepti mėsą iš visų pusių, apie 15 – 20 minučių. Galima įpilti šlakelį aliejaus, kad mėsa nedegtų.
- Svogūnus supjaustyti 1 – 1,5 cm storio žiedais, jais apdėti mėsą. Svogūnus apibarstyti sultinio milteliais, užpilti vynu ir toliau troškinti. Kartas nuo karto vis apverčiant mėsą. Troškinti dar apie 20 – 25 minutes.
- Iš puodo išimti mėsą, ją supjaustyti norimo dydžio riekelėmis apdėlioti svogūnais.
- Likusiame nuovire ruošiamas padažas. Į puodą suberti kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišyti, įberti druskos. Virti kol padažas kiek sutirštės.
- Padažą galima užpilti ant karbonadų ir svogūnų arba galima patiekti atskirai.