Karbonadas svogūnų padaže

Karbonadas svogūnų padaže

Lietuviškas patiekalas – karbonadas svogūnų padaže. Nugarinės ir svogūnų derinys tiks kasdieniam ir šventiškam pietų stalui. Karbonadas svogūnų padaže patiekiamas su bulvėmis ar bulvių koše.

Paruošimas – 60 minučių

6 porcijoms paruošti reikia:

  • 800 g nugarinės;
  • 300 g svogūnų;
  • 1 indelis konservuotų pomidorų
  • po 3 šaukštus garstyčių ir medaus;
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druska, pipirai, malta paprika;
  • 0,5 kubelio sultinio;
  • 300 ml vyno, geriau balto.

Karbonado svogūnų padaže ruošimas:

  1. Medų išsukti su garstyčiomis, įberti druskos, pipirų. Gautu mišiniu aptepti iš visų pusių nugarinę. Gilioje keptuvėje ar puode apkepti mėsą iš visų pusių, apie 15 – 20 minučių. Galima įpilti šlakelį aliejaus, kad mėsa nedegtų.
  2. Svogūnus supjaustyti 1 – 1,5 cm storio žiedais, jais apdėti mėsą. Svogūnus apibarstyti sultinio milteliais, užpilti vynu ir toliau troškinti. Kartas nuo karto vis apverčiant mėsą. Troškinti dar apie 20 – 25 minutes.
  3. Iš puodo išimti mėsą, ją supjaustyti norimo dydžio riekelėmis apdėlioti svogūnais.
  4. Likusiame nuovire ruošiamas padažas. Į puodą suberti kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišyti, įberti druskos. Virti kol padažas kiek sutirštės.
  5. Padažą galima užpilti ant karbonadų ir svogūnų arba galima patiekti atskirai.

 

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?