Kepsnys alaus padaže
| 6:45 am
Kepsnys alaus padaže
Gardus ir sotus karštas patiekalas – kepsnys alaus padaže. Prie kepsnio patiekiamos virtos karštos bulvės, apibarstytos krapais.
Gaminimas – 90 minučių.
Produktai, kurių reikia gaminant kepsnį alaus padaže:
- apie 1 kg kiaulienos be kaulo;
- pipirų, džiovintų česnakų, druskos;
- 200 g svogūnų;
- 300 ml alaus;
- 1 didelis šaukštas krakmolo;
- 200 g grietinės.
Kepsnio alaus padaže paruošimas:
- Mėsą įtrinti druskos, pipirų ir česnakų mišiniu. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą iš visų pusių.
- Susipjaustyti svogūną kubeliais ir jį suberti į keptuvę. Užpilti šlakelį alaus.
- Keptuvę uždengti ir mėsą troškinti, kol ji suminkštės. Kepsnį nuolat laistyti alumi, alų pilti keptuvės sienele.
- Kepsnį išimti iš keptuvės, supjaustyti.
- Krakmolą išplakti su grietine ir sukrėsti į keptuvę, išmaišyti, pasūdyti ir užvirinti. Šiuo padažu galima apšlakstyti kepsnio riekeles arba patiekti padažinėje.