Kepsnys alaus padaže

Kepsnys alaus padaže

Kepsnys alaus padaže

Gardus ir sotus karštas patiekalas – kepsnys alaus padaže. Prie kepsnio patiekiamos virtos karštos bulvės, apibarstytos krapais.

Gaminimas – 90 minučių.

Produktai, kurių reikia gaminant kepsnį alaus padaže:

  • apie 1 kg kiaulienos be kaulo;
  • pipirų, džiovintų česnakų, druskos;
  • 200 g svogūnų;
  •  300 ml alaus;
  • 1 didelis šaukštas krakmolo;
  • 200 g grietinės.

Kepsnio alaus padaže paruošimas:

  1. Mėsą įtrinti druskos, pipirų ir česnakų mišiniu. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą iš visų pusių.
  2. Susipjaustyti svogūną kubeliais ir jį suberti į keptuvę. Užpilti šlakelį alaus.
  3. Keptuvę uždengti ir mėsą troškinti, kol ji suminkštės. Kepsnį nuolat laistyti alumi, alų pilti keptuvės sienele.
  4. Kepsnį išimti iš keptuvės, supjaustyti.
  5. Krakmolą išplakti su grietine ir sukrėsti į keptuvę, išmaišyti, pasūdyti ir užvirinti. Šiuo padažu galima apšlakstyti kepsnio riekeles arba patiekti padažinėje.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?