Kepta lašiša baltame padaže

Ketvirtadienis – žuvies diena. Tad šiai dienai siūlomas lašišos patiekalas t.y. kepta lašiša baltame padaže. Šiam patiekalui paruošti reikės:

  1. apie 700 g lašišos;
  2. sviesto;
  3. druskos;
  4. grietinėlės;
  5. 1 valgomą šaukštą miltų.
Kepta lašiša

Kepta lašiša baltame padaže – Žanetos virtuvė

Lašišą supjaustyti 3 – 5 centimetrų pločio griežinėliais. Griežinėlius apibarstyti druska. Į įkaitusią keptuvę dėti kelis gabalėlius sviesto, jiems ištirpus, sudėti lašišą. Kepti iš abiejų pusių po 3 – 5 minutes. Apkepta lašiša lieka toje pačioje keptuvėje, jei sviestas visas susigėrė į lašišą, jo įdėti  dar kelis gabaliukus. Ant keptos lašišos ir ištirpusio sviesto dėti  1 valgomą šaukštą miltų ir viską gerai išmaišyti. Lašiša turi apsivelti miltais, o sviestas susigerti, galiausiai pilama grietinėlė. Grietinėlės pilti tiek kiek norisi padažo.

Kepta lašiša baltame padaže patiekta su ryžiais ir marinuotais agurkais. Ryžius išvirti pagal instrukciją ir karštus patiekti prie lašišos.

 

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?