Kepta lašiša baltame padaže
Ketvirtadienis – žuvies diena. Tad šiai dienai siūlomas lašišos patiekalas t.y. kepta lašiša baltame padaže. Šiam patiekalui paruošti reikės:
- apie 700 g lašišos;
- sviesto;
- druskos;
- grietinėlės;
- 1 valgomą šaukštą miltų.
Lašišą supjaustyti 3 – 5 centimetrų pločio griežinėliais. Griežinėlius apibarstyti druska. Į įkaitusią keptuvę dėti kelis gabalėlius sviesto, jiems ištirpus, sudėti lašišą. Kepti iš abiejų pusių po 3 – 5 minutes. Apkepta lašiša lieka toje pačioje keptuvėje, jei sviestas visas susigėrė į lašišą, jo įdėti dar kelis gabaliukus. Ant keptos lašišos ir ištirpusio sviesto dėti 1 valgomą šaukštą miltų ir viską gerai išmaišyti. Lašiša turi apsivelti miltais, o sviestas susigerti, galiausiai pilama grietinėlė. Grietinėlės pilti tiek kiek norisi padažo.
Kepta lašiša baltame padaže patiekta su ryžiais ir marinuotais agurkais. Ryžius išvirti pagal instrukciją ir karštus patiekti prie lašišos.