Keptos blauzdelės su gardžiomis bulvėmis ir gaiviomis salotomis
Keptų blauzdelių paruošimas
Paruošimas: 60 minučių
Šį kartą pietums keptų blauzdelių su gardžiomis bulvėmis ir gaiviomis salotomis receptas.
Blauzdelėms paruošti reikės:
- apie 700 g vištienos blauzdelių;
- 30 ml alyvuogių aliejaus;
- druskos ir kmynų;
- vištienai skirtų prieskonių.
Vištienai skirtus prieskonius sumaišome su kmynais ir druska ir viską užpilame su alyvuogių aliejumi. Gauta mase ištriname vištienos blauzdeles ir palaikome kelias valandas, kad susimarinuotų. Galiausiai skardą išklojame folija ar kepimo popieriumi ir sudėję blauzdeles kepame apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Prie vištienos puikiai dera kartu apkeptos bulvės. Šių bulvių marinatui buvo naudojami tokie pat ingridientai kaip ir vištienos blauzdelėms marinuoti t.y. alyvuogių aliejus, druska ir kmynai bei vištienai skirti prieskoniai. Nuskustas bulves apšlakstome paruoštu prieskonių mišiniu ir dedame šalia vištienos kepimui. Bulves sudėti šalia blauzdelių po 15 minučių, jos turi kepti apie 30 minučių.
Gaivioms salotoms paruošti buvo naudojamos tokios daržovės:
- pekino kopūstas;
- ridikėliai;
- pomidorai;
- agurkai;
- alyvuogių aliejus ir druska.
Visas daržoves gerai nuplauti ir supjaustyti. Agurkus, pomidorus ir ridikėlius pjaustyti kubeliais. Pekino kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Visas daržoves suberti į dubenį ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi bei užberti druskos. Viską gerai išmaišyti.