Keptos blauzdelės
| 9:38 am
Keptos blauzdelės pietums
Šiuo atveju keptos blauzdelės yra patiektos su marinuotų burokėlių salotomis ir bulvėmis keptomis orkaitėje.
Keptos blauzdelės – Jums reikės:
- 15 vnt. vištos blauzdelių;
- 2 valgomus šaukštus kmynų;
- 2 skilteles česnako;
- druskos ir mėgstamų prieskonių paukštienai;
- 8 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
- žiupsnelio kario.
Mišrainei reikės:
- 0,5 litro marinuotų burokėlių obuolių sultyse (geriau tarkuoti);
- 200 g konservuotų kukurūzų;
- 200 g konservuotų žirnelių;
- 1 valgomo šaukšto grietinės;
- 1 valgomo šaukšto majonezo.
Keptų blauzdelių gaminimas
- Bauzdeles reikia marinuoti iš vakaro t.y. jos turi beveik parą pabūti marinate. Marinatą ruošti taip: kmynus sumaišyti su druska ir paukštienos prieskoniais ir įspausti pora skiltelių česnako. Kiekvieną blauzdelę įtrinti atskirai marinatu, sudėti į dubenį ir palikti. Sekančią dieną pasiruošti bulves kepimui, jas nusilupti, perpjauti į 4 ar 6 dalis. Paruoštas bulves dėti virti.Įjungti orkaitę, ją įkaitinti iki 180 laipsnių ir dėti kepti blauzdeles.
- Kol orkaitė įkais ir blauzdelės bus įdėtos kepimui, užvirs bulvės. Jas nusunkti, užbarstyti šiek tiek druskos ir kario ir uždengus dangtį pakratyti, kad bulvės apsiveltų prieskoniais. Bulves supilti į skardą kepimui kartu su blauzdelėmis, jas paskleidžiant į tarpus tarp blauzdelių. Kepti apie 50 – 60 minučių.
- Tuo metu ruošti mišrainė. Mišrainė pradedama ruošti kiaurasamtyje, ar kad nubėgtų skysčiai nuo daržovių. Sudedame burokėlius, supilame žirnelius ir kukurūzus, vis pamaišant palaukti kokias 5 minutes. Tada daržovių mišinį sukrėsti į indą, kuriame bus užmaišomos su majonezu ir grietine.