Keptos blauzdelės

Keptos blauzdelės pietums

Šiuo atveju keptos blauzdelės yra patiektos su marinuotų burokėlių salotomis ir bulvėmis keptomis orkaitėje.

Keptos blauzdelės – Jums reikės:

  1. 15 vnt. vištos blauzdelių;
  2. 2 valgomus šaukštus kmynų;
  3. 2 skilteles česnako;
  4. druskos ir mėgstamų prieskonių paukštienai;
  5. 8 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
  6. žiupsnelio kario.

Mišrainei reikės:

  1. 0,5 litro marinuotų burokėlių obuolių sultyse (geriau tarkuoti);
  2. 200 g konservuotų kukurūzų;
  3. 200 g konservuotų žirnelių;
  4. 1 valgomo šaukšto grietinės;
  5. 1 valgomo šaukšto majonezo.

Keptų blauzdelių gaminimas

  1. Bauzdeles reikia marinuoti iš vakaro t.y. jos turi beveik parą pabūti marinate. Marinatą ruošti taip: kmynus sumaišyti su druska ir paukštienos prieskoniais ir įspausti pora skiltelių česnako. Kiekvieną blauzdelę įtrinti atskirai marinatu, sudėti į dubenį ir palikti. Sekančią dieną pasiruošti bulves kepimui, jas nusilupti, perpjauti į 4 ar 6 dalis. Paruoštas bulves dėti virti.Įjungti orkaitę, ją įkaitinti iki 180 laipsnių ir dėti kepti blauzdeles.
  2. Kol orkaitė įkais ir blauzdelės bus įdėtos kepimui, užvirs bulvės. Jas nusunkti, užbarstyti šiek tiek druskos ir kario ir uždengus dangtį pakratyti, kad bulvės apsiveltų prieskoniais. Bulves supilti į skardą kepimui kartu su blauzdelėmis, jas paskleidžiant į tarpus tarp blauzdelių. Kepti apie 50 – 60 minučių.
  3. Tuo metu ruošti mišrainė. Mišrainė pradedama ruošti kiaurasamtyje, ar kad nubėgtų skysčiai nuo daržovių. Sudedame burokėlius, supilame žirnelius ir kukurūzus, vis pamaišant palaukti kokias 5 minutes. Tada daržovių mišinį sukrėsti į indą, kuriame bus užmaišomos su majonezu ir grietine.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?