Kiaulienos sprandinės guliašas su daržovėmis

Guliašas paruošiamas per 45 min.

Šilti ir gardūs pietūs – kiaulienos sprandinės guliašas su daržovėmis. Guliašui pagaminti reikia:

  1. 700 g kiaulienos sprandinės;
  2. 1 vnt. žalios paprikos;
  3. 100 g špinatų lapelių;
  4. 1 indelio konservuotų kukurūzų;
  5. 1 didelio šaukšto grietinės ir pomidorų padažo (padažui);
  6. 15 vid. dydžio bulvių (bulvių košė – garnyras);
  7. puse stiklinės pieno;
  8. 50 g sviesto.

Guliašo paruošimas. Pirmiausia ruošti pradedame mėsą. Kiaulienos sprandinę supjaustome kubeliais, ją šiek tiek pakepiname. Keptuvė gali būti kiek suvilgyta aliejumi. Mėsą šiek tiek paprieskuoniuojame mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais. Truputį apkepusią mėsą sudedame į puodą, užpilame vandeniu, vanduo turiu apsemti mėsą pilnai ir užkaičiame virimui.

Kol mėsa užvirs, ruošiamos daržovės, paprika ir špinatai supjaustomi juostelėmis ir dedamos šiek tiek apkepti į tą pačią keptuvę. Daržovėms suminkštėjus supilami konservuoti kukurūzai (be skysčio), pagal skonį įberiame druskos. Užvirus mėsai, suberiame kepintas daržoves, primažiname ugnį ir verdame apie 15 min.

Bulvių košės paruošimas. Tuo tarpu nuskutu bulves, jas kiek smulkiau supjaustau, užkaičiu virti, įberiu druskos. Išvirus bulvėms, jas nusunkiu t.y. nupilu vandenį, tada puodą dedu ant mažos ugnies. Įpilu puse stiklinės pieno ir įdedu 50 gramų sviesto ir viską sutrinu. Baigus trinti nukaičiu puodą nuo ugnies.

Guliašo padažo paruošimas. Galiausiai ruošiamas padažas. Į gilesnį dubenį dedu šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Viską gerai išmaišau. Į gautą masę pilu apie 100 ml vandens, vandenį pilu iš lėto, nuolat maišant. Ir viską supilu į puodą kur verda guliašas, dar paverdu apie 5 minutes, jei trūksta įberiu druskos.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?