Klasikinė lazanija su faršu ir pupelėmis

Paprasta lazanija su faršu ir pupelėmis
Klasikinę lazanija su pupelėmis ir kepintu faršu – pasiteisinęs patiekalas visai šeimai. Tiesiog sluoksniuojant paplotėlius tik į viršutinį sluoksnį dedu daržoves, tad jei vaikai kategoriškai atsisako kepintų daržovių, patogu nuimti viršutinį sluoksnį ir gaunasi tiesiog makaronai su faršu.
Lazanijai reikės
Na bet viskas iš pradžių, tad šiam patiekalui, paprastai lazanijai su pupelėmis ir kepintu faršu reikės:
- 1 pakelio makaronų, skirtų ruošti lazaniją;
- 700 gramų Jūsų mėgstamo faršo;
- 1 vnt. kiaušinio (faršui paruošti);
- 1 skardinės konservuotų baltų pupelių;
- 2 vnt. vidutinio dydžio marinuotų agurkų;
- 2 vnt. vidutinio dydžio morkų;
- 2 vnt. didelių pomidorų;
- 200 – 240 gramų fermentinio sūrio;
- 200 ml. grietinėlės;
- 1 didelį šaukštą kečupo;
- 1 vnt. didelės arba vidutinio dydžio bulvės;
- mėgstamų prieskonių (tinka druska, pipirai, persiladas).
Kaip ruošiama lazanija
Pertepimų paruošimas klasikinei lazanijai – dažniausiai juos ruošiu dviejuose keptuvėse, kad būtų greičiau. Vienoje keptuvėje ruošiamas faršas, kitoje – daržovės.
Faršo paruošimas lazanijai:
700 g maltos mėsos dedu į dubenį, įmušu kiaušinį, įberiu prieskonius ir įtarkuoju 1 didelę arba vidutinio dydžio žalią bulvę, per labai smulkią tarką, kad masė bulvės būtų kaip tarkių. Viską gerai išminkau ir dedu į sausą, bet šiek tiek pakaitintą keptuvę. Aliejaus ar kitų riebalų nereikia, jų atsiranda nuo mėsos, tad pastoviai maišant, mėsą kepinu apie 15 minučių.
Daržovių paruošimas lazanijai:
Pirmiausia reikia nusilupti morkas, jas sutarkuoti burokine tarka ir pradėti kepinti ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Tuo tarpu nuplikyti pomidorus su verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę ant troškinamų morkų.
Sekantis ingridientas yra marinuoti agurkai, juos taip pat sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į keptuvę, galiausiai supilamos pupelės. Viską troškiname apie 5 minutes ir įdedame 1 didelį šaukštą kečiupo, gerai išmaišome ir nukaičiame keptuvę. Į daržovių troškinį druskos ir prieskonių nededu, visko pakankamai išsiskiria iš daržovių.
Greitas lazanijos ruošimas – kepimas
Liko lengviausias darbas t.y. susluoksniuoti lazanijos lakštus ir kepti. Tad pirmiausia į skardos apačią išklojame makaronų lakštus taip, kad ant skardos dugnas būtų pilnai išklotas, geriau jau makaronų lakštus vieną ant kito uždėti. Vėliau sudėti puse keptuvės faršo ir išlyginti ant makaronų.
Tada vėl dėti sluoksnį makaronų lakštų ir likutį faršo. Ant paskutinio sluoksnio faršo dedame makaronų lakštus ir tada ateina eilė dėti paruoštas daržoves lazanijai.
Pereiname prie daržovių
Troškintas daržoves išskleidžiame ir išlyginame taip kad kuo tolygiau dengtų lakštus, tada vėl dedami lakštai. Viršutinį lakštų sluoksnį galima patepti majonezu ir tada suberti smulkiai tarkuotą sūrį. Supilti visą grietinėlę ir tiek kiek reikia dar vandens.
Vandens reikia tiek kad šiek tiek būtų semiamas viršutinis lazanijos sluoksnis. Gali būti, kad kepimo eigoje reikės papildyti šiek tiek vandens, kad nedegtų lazanijos viršus arba viršų galima užkloti folija. Kepama apie 70 minučių 200 laipsnių temperatūroje.