Kokosiniai sausainiai

Gaminamas apie:
45 min.

Visai netyčia teko nusipirkti kokosą, nes vaikai įsivaizdavo, kad jis labai skanus valgyti vien. Paragavo po riekelę ir kokosas liko, tad beliko tik galvoti ką iš jo pagaminti. Tad pirmą kartą susiruošiau kepti kokosinius sausainius ne iš kokoso drožlių, o iš tarkuoto kokoso. Štai Jums kokosiniai sausainiai ir jų receptas:

Sausainių tešlai paruošti reikia:

  1. 1 vnt. kokoso;
  2. 2 vnt. kiaušinių;
  3. 100 -150 gramų miltų;
  4. 2 valgomus šaukštus cukraus.

Sausainių tešlos gaminimas:

Smulkia tarka sutarkuoti šviežią kokosą. Atskirai mikseriu išplakti kiaušinius, plakant suberti cukrų ir dar paplakti. Kiaušinių ir cukraus masę pilti ant kokoso drožlių. Galiausiai berti miltus, viską gerai išmaišyti. Į skardą įkloti sviestinio popieriaus ir ant jo šaukštu dėti sausainių tešlą. Kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių.

Kokosiniai sausainiai gaunasi minkšti, skonis kiek kitoks nei iš pirktų kokoso drožlių gamintų sausainių, bet vaikų išgirtas skanėstas.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?