Kotletai su saulėje džiovintais pomidorais

Kotletų patiekalas su džiovintais pomidorais, zmona.lt receptas.

Kotletai su pomidorais – ruošimas

Gan kasdieniškas ir paprastas patiekalas pietums yra kotletai. Bet šie kotletai yra ypatingi, juose slepiasi subtilus saulėje džiovintų pomidorų skonis.

Šiems kotletams paruošti reikia:

  1. apie 700 gramų faršo (geriausia maišyta kiauliena su jautiena);
  2. 1 kiaušinis;
  3. saujelė manų kruopų;
  4. 1 nevirtos bulvės (dėsis į faršą);
  5. saulėje džiovintų pomidorų (pasmulkintų);
  6. druskos ir mėgstamų prieskonių;
  7. po 2 didelius šaukštus grietinės ir pomidorų padažo.

Paruošimas

Paruošimas gan paprastas ir greitas t.y. faršą sukrečiame į dubenį, įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas ir smulkia tarka įtarkuojame nevirtą bulvę, galiausiai įberiama druskos ir mėgstamų prieskonių. Tada mėsą su visais ingridientais gerai išminkome.

Kad paruošta mėsa bent kelias minutes susistovėtų, galime susismulkinti saulėje džiovintus pomidorus kubeliais ar juostelėmis. Kadangi šie kotletai patiekti su bulvėmis, tame tarpe nusiskutame ir jas.

Kotletų formavimas

O dabar galima pradėti formuoti kotletus. Imame saujelę faršo, delnais padarome rutuliuką ir jį išspaudžiame per visą delną padarydami išklotinę. Tada į vidurį dedame smulkintus pomidorus ir paslėpdami pomidorus, užlenkiame visus kraštus ir vėl suformuojame rutuliuką. Visi rutuliukai keliauja į skardą, kuri yra išklota folija. Skarda turi būti aukštesniais kraštais, nes joje bus daromas padažas. Į laisvus tarpus tarp kotletų sudedame juostelėmis pjaustytas bulves, pabarstome jas druska ir kmynais.

Kotletų kepimas

Į skardą įpilame vandens tiek kad apsemtų puse kotletų aukščio ir skardos viršų užklojame folija. Viską dedame į orkaitę kepti. Kepama apie 30 minučių 180 laipsnių karštyje. Po 30 minučių, viršutinė folijos dalis nuimama. Atskirame dubenėlyje užmaišomi 2 dideli šaukštai grietinės su 2 dideliais šaukštais pomidorų padažu ir gauta masė užtepama ant kepinio t.y. ant bulvių ir kotletų, jei masė labai tiršta, galima ją praskiesti šlakeliu vandens, tada gražiau ir lengviau tepsis. Galiausiai vėl viskas kišama į orkaitę ir kepama apie 20 minučių 180 laipsnių karštyje, bet jau nebedengiamas viršus folija.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?