Lavašo suktinukai

Greiti lavašo suktinukai

Pagaminamas per 30 min.

Gaivūs ir skanūs užkandžiai neatsiejami nuo lavašo suktinukų. Lavašo suktinukai patogūs valgymui ne tik namuose, bet ir gamtoje. Tai užkandis, kuris papuoš vaišių stalą namuose ir puikiai tiks iškylai gamtoje. Šiuo atveju buvo paruošti trijų rūšių lavašo suktinukų užkandžiai:

  1. Lavašo suktinuko užkandis su kumpeliu ir pomidorais. Paruošimui reikiu:
  • 1 lavašo pado;
  • 2 valg. šaukštai varškės užtepėlės su žalumynais;
  • 1 vidut. dydžio pomidoro;
  • 3 vnt. salotos lapų;
  • rūkytos vištienos filė kumpelio.

Paruošimas. Pats paruošimo būdas gan paprastas, ant lavašo pado tepamas varškės užtepėlė, ant jos dedami kruopščiai nuplauti ir nusausinti salotų lapai. Ant pastarųjų klojama labai plonai pjaustytas vištienos filė kumpelis ir viską papuošiame itin plonai pjaustytu pomidoru. Galiausiai viską tvirtai susukame ir įvyniojame į foliją ir dedame į šaldytuvą porai valandų.

  1. Lavašo suktinuko užkandis su kumpeliu ir žalumynais. Paruošimui reikiu:
  • lavašo pado;
  • 2 valg. šaukštai varškės užtepėlės su žalumynais;
  • 3 vnt. salotos lapų;
  • rūkytos vištienos filė kumpelio;
  • pundelis špinatų lapų;
  • kekė krapų.

Paruošimas. Pirmiausia ant lavašo užtepama varškės užtepėlė, uždedami salotų lapai, ant jų plonai pjaustytas vištienos kumpelis. Na ir lavašo skoniui paįvairinti dedami špinatų lapeliai ir krapų šakelės. Viską stiriai suvyniojame ir įvyniojame į foliją. Šis lavašo suktinukas taip pat turi susistovėti ir pabūti šaldytuve bent pora valandų.

  1. Lavašo suktinuko užkandis su kumpeliu ir konservuotais kukurūzais ir paprika. Paruošimui reikiu:
  • lavašo pado;
  • 2 valg. šaukštai varškės užtepėlės su žalumynais;
  • 3 vnt. salotos lapų;
  • rūkytos vištienos filė kumpelio;
  • ketvirtadalio paprikos;
  • 2 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų.

Paruošimas. Kaip ir visų suktinukų ruošime, pirmiausia yra paruošiamas lavašo padas, ant jo tepama užtepėlė. Ant užtepėlės klojami salotų lapai ir dedamas itin plonai pjaustytas kumpelis. Per lavašo pado skersmenį išdėliojamos plonai pjaustytos paprikos ir suberiami koncervuoti kukurūzai. Gaminant lavašo suktinukų su konservuotais kukurūzais ypatingas dėmesys turi būti skiriamas susukimui, lavašą reikia susukti kuo standžiau ir įvynioji į foliją. Taip pat palaikyti pora valandų šaldytuve.

Lavašo suktinukai, Zmona.lt patiekalas.

Po poros valandų išvynioti lavašus iš folijos ir juos supjaustyti  1 – 1,5 storio griežinėliais.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?