Lazanija su kumpiu

Gardi lazanija su kumpiu

Lazanija – greitai paruošiamas patiekalas. Gaminant lazaniją iš didesnio kiekio produktų, galima pagaminti greitus pietus ir didesniam būriui žmonių. Lazanija su kumpiu puikus pasirinkimas pietums.

Gaminimas – 60 minučių.

4 porcijoms lazanijai su kumpiu paruošti reikia:

  • 250 g lakštinių makaronų;
  • 150 g kumpio;
  • 150 g sūrio;
  • stiklinės pieno;
  • 4 kiaušiniai;
  • žiupsnelis pipirų, druskos ir aliejaus.

Salotoms prie lazanijos su kumpiu reikia:

  • 4 pomidorai;
  • 1 iceberg salota.

Lazanijos su kumpiu ir salotų gaminimas:

  1. Priklausomai nuo skardos dydžio pasilikite kelis laisvus lazanijos lakštus. Jais bus užklojamas viršus. Likusius lakštus reikia sulaužyti. Juos šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje.
  2. Kumpį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su jau apvirtais, šaltu vandeniu perlietais ir nuvarvintais makaronais.
  3. Makaronų ir kumpio mišinį sukrėsti į sviestu apteptą skardą.
  4. Kiaušinius geria išplakti, supilti pieną ir dar kartą viską gerai išplakti. Įberti žiupsnelį druskos ir supilti į skardą ant makaronų.
  5. Viršutinis lazanijos sluoksnį reikia užkloti nelaužytais lakštais, juos šiek tiek paspausti, kad sudrėktų kiaušinio ir pieno plakiniu.
  6. Sutarkuoti sūrį ir jį užberti ant viršaus. Viską kepti apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  7. Prie lazanijos su kumpiu puikiai dera lengvos pomidorų ir salotų mišinys. Pomidorus reikia supjaustyti kubeliais, salotos lapus suplėšyti. Viską pagardinti druska ir alyvuogių aliejumi, gerai išmaišyti ir viską patiekti prie dar garuojančios lazanijos su kumpiu.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?