Lietiniai blynai su varške

Lietinių blynų paruošimui reikia šių produktų:

  1. 2 vnt. kiaušinių;
  2. apie 200 gramų miltų;
  3. 2 stiklinės pieno;
  4. 1 stiklinė vandens;
  5. 3 dideli šaukštai cukraus;
  6. žiupsnelis druskos.

Lietinių blynų įdarui su varške reikia:

  1. apie 500 gramų varškės;
  2. 0,5 indelio gritienės, 30 proc. riebumo;
  3. 2 dideli šaukštai cukraus.

Lietiniai blynai – paruošimas

  1. Pirmiausia yra ruošiama tešla. Išplakti kiaušinius, įpilti cukrų ir dar paplakti, įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakus pilti miltus, iš pradžių su mikseriu juos pamaišyti, kad nekiltų didžiulis miltų debesis, o tada plakti įjungus mikserį. Tešla bus kieta, tada supilti pieną, vėl pamaišyti ir plakti su mikseriu. Tešlos skystumas turi būti panašus į aliejaus, gal kiek tirštesnė, tad vandenį pilti pagal poreikį.
  2. Keptuvę gerai įkaitinti, įlašinti 2 – 3 lašus aliejaus. Į 24 cm keptuvę reikia pilti nepilnai 1 standartinį samtį blynų tešlos. Blynui apskrudus iš vienos pusės, atsargiai su medine mentele pajudinti blyno kraštus, jiems atkibus, bus galima apversti blyną jam nesuplyšus. Pilnai apversti galima medinė mentelės pagalba arba su visa keptuve. Apkepus antrai pusei blynas išimamas ir kepamas sekantis blynas. Kol kepami blynai ruošiama varškė.

Varškės paruošimas

  1. Varškę sutarkuoti arba sutrinti, suberti cukrų ir sudėti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Turi gautis lengva, puri masė. Į blyno išklotinę dėti 1,5 – 2 šaukštus varškės, užlankstyti kraštus.
  2. Suvyniojus visus blynus juos reikia iš naujo pakepinti, kad peršiltų varškė. Į pakaitintą keptuvę, su šlakeliu aliejaus, sudėti paruoštus blynus ir iš abiejų pusių apkepti. Patiekti šiltus su mėgstama uogiene ar grietine. Taip pat tinka kondensuotas pienas.

Vaikai dievina kai ant stalo yra lietiniai blynai, pasistenkime dėl jų 🙂

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?