Makaronai su šonine ir žirnių tyre

Lengvai paruošiami makaronai su šonine ir žirnių tyre

Makaronų ir šoninės patiekalai – tai gardūs ir sotūs pietūs. Šį derinį galima pagardinti įvairiais padažais, tyrėmis, daržovėmis. Greitas ir skanus makaronų su šonine ir žirnių tyre patiekalas nustebins ir vaikus.

Gaminimas 40 min.

Patiekalui paruošti reikia (5 porcijoms):

  • 400 g makaronų;
  • 200 g šoninės;
  • 250 g morkų;
  • 250 g porų;
  • druskos, šlakelis aliejaus;
  • sviestas produktų kepimui;
  • 300 g šviežių žirnių;
  • 2 – 3 skiltys česnako.

Makaronų ir žirnių tyrės gaminimas:

  1. Makaronus išvirti pagal nurodytas instrukcijas ant pakelio, nepamiršti vandens pagardinti druska ir aliejumi. Išvirusius makaronus nukošti, perplauti šaltu vandeniu ir palikti nuvarvėjimui.
  2. Morkas, porus ir šoninę supjaustyti šiaudeliais. Įkaitinti keptuvę su gabalėliu sviesto ir suberti produktus. Pakepinti kol daržovės suminkštės ir išsiskirs iš jų skysčio. Užberti žiupsnį druskos. Supilti makaronus ir lėtai maišant pakepti dar kelias minutes.
  3. Žirnių tyrei paruošti reikia išlaupytus žirnius suberti į verdantį vandenį, juos pavirti apie 5 – 7 minutes. Tada keptuvėje įkaitinti sviestą ir suberti nukoštus žirnius, įspausti porą skilčių česnako, įberti druskos. Nuolat maišant kepti 3 – 5 minutes. Kol žirniai dar karšti juos sutrinti į vientisą masę, jei masė labai tiršta, galima įpilti karšto virino vandens.
  4. Į lėkštę dėti makaronus kepintus su daržovėmis ir šonine, ant viršaus užpilti žirnių tyrės. Skaniausia valgyti, kol makaronai su šonine ir žirnių tyre dar garuoja.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?