Maltinukai – vištienos file

Pagaminamas per 1 val. 

Maltinukai ir jų gaminimas

Dar vienas pietų patiekalas iš mūsų šeimoje pamėgtos vištienos filė – maltinukų receptas. Filė bus paversta šiek tiek į kitokią konsistenciją ir iš jos bus pagaminti maltinukai.

Šiems pietums paruošti reikia:

  1. apie 700 gramų vištienos filė;
  2. 4 riekelės batono;
  3. 200 ml pieno;
  4. 1 vnt. kiaušinio;
  5. 1 vidutinio dydžio šaukšto majonezo;
  6. druskos, kmynų ir kario;
  7. Po 1 didelį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo (padažo pagaminimui).

Maltinukų ruošimas

  1. Turimą vištienos file reikia supjaustyti juostelėmis. Juosteles šiek tiek pablenderiuoti t.y. S formos smulkintuvu. Į šiek tiek pablenderiuotą vištieną įmušti 1 kiaušinį ir įdėti  šaukštą majonezo. Keturias batono riekelias išmirkyti piene, jo reikės apie 200 ml. Paprieskoniuoti, šiuo atveju buvo naudojama druska ir kario prieskonis. Viską gerai išminkyti ir formuoti maltinukus, juos sudėti į skardą. Vištienos filė maltinukus kepti apie 20 min 180 laipsnių temperatūroje, kad šiek tiek jie apskrustų.
  2. Tame tarpe pasiruošti bulves. Nuskustas ir nuplautas bulves šiek tiek apverdame t.y. apie 3 – 5 minutes nuo užvirimo. Jas nusunkti, užberti kmynų, druskos ir kario. Uždengus dangtį šiek tiek pakratyti, kad visos bulvės apsiveltų prieskoniais.
  3. Sekantis žingsnis yra padažo paruošimas. Padažo paruošimas gan paprastas – po didelį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo dedame į dubenį, juos gerai sumaišome ir užpilame apie 200 ml vandens. Kad padažas nesusigrumulėtų, vandenį reikia pilti lėtai pastoviai maišant.
  4. Liko paskutinis žingsnis. Ant šiek tiek apkepusių maltinukų supilti apvirtas ir prieskoniuotas bulves, jas kiek paskleisti į tarpus. Ant bulvių ir maltinukų supilti padažą. Skardos viršų uždengti folija ir troškinti apie 35 – 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekta kartu su marinuotais agurkais ir šviežiomis raudonomis paprikomis.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?