Moliūgų sriuba su vištiena
| 8:56 pm
Moliūgų sriuba su vištiena – receptas
Ingredietai.
Jums reikės:
- 700 gramų standartinio moliūgo;
- 1100 ml. paprasto vandens;
- 200 ml. grietinėlės;
- 1 galva svogūno (tiems kas jį toleruoja :));
- 350 g. vištienos filė mėsos;
- 1. vnt morkos;
- 2 arbatiniai šaukštai aliejaus ir du vienetai prieskonių tokių kaip lauro lapai;
- 2 riekės česnako galvučių;
- pagal skonį pipirų, druskos ir paprikos.
Moliūgų sriubos su vištiena gaminimas
- Jums reikia nuplauti vištienos mėsą, pipirus, nuluptus svogūnus ir dvi skilteles česnako į puodą ir ruoštis virti apie 25 minutes. Kai vanduo užvirs dėti drusk0s žiupsnelį ir virti apie minutes.
- antrame etape įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną. Tuomet sudėti susmulkintą česnaką, tuomet dėti susmulkintą morką, supjaustytą bulvę. Viską privalote virti apie 3 minutes. Kai užvirs sudėti kubeliais supjaustytą moliūgą ir jį apkepinti.
- Išimti Jūsų mirkomą vištieną iš sultinio skysčio, o sultinio turinį perfiltruoti;
- Susmulkintus ir keptus moliūgo kubelius užpilti filtruotu vištienos sultiniu ir užvirus virti apie 18 minučių. Kai turinys virs pakankamai laiko sriubos turinį susmulkinti mikseriu. Į sriubą įdėti druskos, paprikos, pipiro ir kitų prieskonių pagal kiekvieno skonį.
- Vištieną reikia atskirti gabalėliais. Po to į sriubą įpilti grietinėlės, po to virti iki užvirimo temperatūros.
- Dabar laikas patiekti vištienos moliūgų sriubą ant stalo.