Paprasta sriuba su vištienos padažu
Paprastai sriuba su vištienos padažu reikės:
- 5 vnt. vištienos blauzdelių;
- 1 vnt. didelės morkos;
- 3 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
- 50 ml ryžių;
- 100 ml grietinėlės;
- 1 valgomo šaukšto miltų;
- truputį sviesto mėsytės kepimui;
- žiupsnelis druskos ir mėgiamų prieskonių.
Užkaisti virimui 5 blauzdeles. Užvirus, pastoviai nusemti putas ir pavirus 10 – 15 minučių nukaisti ir pakeisti vandenį. Tada užsikaisti švarų vandenį, į jį įberti druskos, mėgstamų prieskonių ir sudėti virti blausdelis, virti apie 30 min. Blauzdeles ištraukti ir padėti, kad vėstų, o likusiame vandenyje virti sriubą. T.y. sudėti pjaustytas bulves, tarkuotą morka ir suberti ryžius.
Viską virti apie 20 minučių. Atvėsusias blauzdeles nunakinėti, mėsytę pasmulkinti ir dėti į keptuvę apkepimui, apkepimui naudoti sviestą. Nuolat maišant kepti 5 – 7 minutes, kol mėsytė šiek tiek apskrus. Tada įdėti šaukštą miltų, maišyti kol mėsytė apsivels miltais. Galiausiai supilti grietinėlę ir paprieskoniuoti, palaukti kol užvirs ir nukaisti. Patiekimui į dubenį įpilti samtį sriubos ir įdėti šaukštą paruošto vištienos padažo.