Paprastas guliašas – Receptai

Paprastas guliašas tiks greitiems pietums arba vakarienei, kai po darbo nebesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Paprastam guliašui paruošti reikia:

  1. 0,5 kg kiaulienos kumpio;
  2. šiek tiek sviesto (pakepimui);
  3. pomidorų padažo ir grietinės (po vieną didelį šaukštą.

Kaip ruošiamas paprastas guliašas?

  1. Paruošimas gan paprastas. Pirmiausia supjaustoma mėsa (kubeliais). Kubeliais pjaustytą mėsą dedame į gerai įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviesto gabaliuku. Mėsą, nuolat maišant, kepti kol ji pradės šiek tiek skrusti. Nepamiršti užberti druskos ar mėgstamų prieskonių.
  2. Tada ruošiamas padažas, padažui paruošti reikia į dubenį dėti 1 didelį šaukštą pomidorų padažo ir 1 didelį šaukštą grietinės. Viską gerai išmaišyti ir bemaišant, po truputį skiesti vandeniu. Vandens reikia apie 200 – 300 mililitrų. Gautą padažą supilti ant mėsos ir viską dar troškinti apie 15 -20 minučių.

Šiuo atveju guliašas buvo patiektas su karštomis bulvėmis ir marinuotais agurkais. Prie šio guliašo tinka grikių košė, sorų kruopų košė, kuskusas, ryžiai, makaronai ir t.t.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?