Purus slyvų pyragas – deserto receptas

Pagaminamas per 1 val. 10 minučių.

Gaminame purų slyvų pyragą

Pyragas iš rudens gėrybių. Lengvas, purus slyvų pyragas. Norint paskanauti šiuo desertu reikia:

Biskvitinei tešlai:

  • 4 kiaušinių;
  • 160 g cukraus;
  • 50 g aliejaus;
  • 180 g miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Šlapiems trupiniams:

  • 2 valgomi šaukštai cukraus;
  • 3 valgomi šaukštai miltų;
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 50 g sviesto.

Slyvos buvo naudotos šaldytos, bet tinka ir šviežios. Taip pat slyvų pyragas labai skanus jei slyvas keistumėte obuoliais.

Pirmiausia pasiruošiu biskvitinę tešlą. Gerai išplaku kiaušinius su cukrumi. Įpilu aliejaus. Kitame inde miltus sumaišau su kepimo milteliais ir įsijoju į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Viską gerai išplaku. Į skardą, kuri išklota sviestiniu popieriumi, pilu gautą tešlos masę.

Kadangi slyvos buvo šaldytos, jas pirmiausia atsilaidinau. Perpjovus perpus išėmiau kaulus ir viską apibarsčiau cukrumi. Cukruotas slyvas dėjau ant tešlos, taip, kad beveik uždengė visą tešlos paviršių.

Ant viršaus pasiruošiu šlapių trupinių. Į dubenį sudedu cukrų, miltus, cinamoną ir 50 g sviesto, viską sutrinu pirštais ir užbarstau ant slyvų.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?