Pusryčių blyneliai su uogiene
| 9:02 pm

Skanūs blyneliai su uogiene
Paruošimas – 20 min. Tai paprasti ir lengvai paruošiami blyneliai tinkantys Jūsų pusryčių stalui. Blyneliai su uogiene gali būti tiekiami ir kaip desertas.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- viena stiklinė pieno;
- du arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
- kvietiniai miltai (tešla turi gautis tirštos masės);
- vienas valgomas šaukštas cukraus;
- aliejus blynelių kepimui.
Skanių pusryčių blynelių kepimas
Visu pirma išplakite kiaušinius su pienu ir su cukrumi. Viską reikia išmaišyti ir dėti kepimo miltelius, kvietinius miltus. Miltai turi sudaryti tokią tešlos dalį kad ši taptų kaip tiršta tyrė. Kai jau užmaišote tešlą tuomet ją pilame į keptuvę ir formuojame blynelių formas. Blynelius kepame kol gardžiai apskrus.
Blynelius patiekiame su pasirinkta uogiene pagal skonį. Tai gali būti vyšnių ar mėlynių uogienė. Taip pat daugeliui patinka valgyti blynelius su uogiene ir grietine. 🙂