Sausainių ir varškės pyragas

Varškės pyragas, kaip iškepti pyragą.

Sausainių ir varškės pyragas ruošiamas naudojant šiuos ingridientus:

  1. 64 vnt. sausainių „Gaidelis“ (gražiau atrodys jei jie bus nesuskilę);
  2. 0,5 kg varškės;
  3. 0,5 indelio grietinės (geriau riebesnė, apie 30 – 40 proc. riebumo);
  4. 250 ml aviečių uogienės;
  5. 200 ml pieno.

Sausainių ir varškės pyrago gaminimas

  1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę, ją sutarkuoti ar sutrinti šakute. Į gautą masę dėti grietinę ir uogienę (būtina paragauti, jei trūksta saldumo galima dėti cukraus ar įpilti kondensuoto pieno). Sudėjus produktus reikia viską gerai išmaišyti ir pasidalinti į tris lygias dalis.
  2. Tada reikia įsipilti pieną į plokštesnį indą, nes jame bus mirkomi sausainiai ir pasiruošti kepimo padėklą ar padėkliuką pyrago sutepimui. Sausainis yra mirkomas iš abiejų pusių t.y. įmerkiamas į pieną, kad būtų apsemtas ir išimamas. Taip išmirkyti sausainiai sudėliojami 4*4.
  3. Ant išdėliotų sausainių tepama varškės masė t.y. 1/3 dalis. Tada vėl mirkomi sausainiai ir tepama varškė. Iš pasiruoštų produktų išeina 4 sluoksniai sausainių ir trys sluoksniai pertepimo. Sutepus pyragą  reikia bent pusę dienos jį palaikyti kambario temperatūroje, kad susigertų sluoksniai.

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?