Širdelių blynai – Čirviniai blynai
| 7:52 pm

Pusryčiai, kuriuos pasigaminti gali patys vaikai. Šie blynai buvo užmaišyti ir iškepti dviejų vaikučių 6 ir 9 metų.
Blynų tešlai užmaišyti reikia:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 200 gramų miltų;
- 1 stiklinė pieno;
- 2 šaukštai cukraus;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- pagardinimui – aviečių džemas.
- Pirmiausia reikia išplakti kiaušinius, įdėti cukrų ir dar šiek tiek paplakti. Į kiaušinio plakinį berti miltus ir pilti pieną, tada neįjungus mikserio truputį pramaišyti, kad nekiltų miltų „debesis“.
- Toliau plakti mikseriu, masė gausis gan kieta, ją skiesti vandeniu ir plakti iki kol bus kiek skystesnė nei kisielius.
- Galiausiai įpilti 2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus. Į gerai įkaitintą širdelių (čirvinių) blynų keptuvę pilti nepilną standartinį samtį blynų tešlos. Apkepti iš abiejų pusių.
Blynus pagardinti galima įvairiomis uogomis, uogienėmis, kondensuotu pienu, jogurtu ir t.t.