Širdelių blynai – Čirviniai blynai

Širdelių blynai - Čirviniai blynai lietuviškai

Pusryčiai, kuriuos pasigaminti gali patys vaikai. Šie blynai buvo užmaišyti ir iškepti dviejų vaikučių 6 ir 9 metų.

Blynų tešlai užmaišyti reikia:

  1. 2 vnt. kiaušinių;
  2. 200 gramų miltų;
  3. 1 stiklinė pieno;
  4. 2 šaukštai cukraus;
  5. šlakelis alyvuogių aliejaus;
  6. pagardinimui – aviečių džemas.
  1. Pirmiausia reikia išplakti kiaušinius, įdėti cukrų ir dar šiek tiek paplakti. Į kiaušinio plakinį berti miltus ir pilti pieną, tada neįjungus mikserio truputį pramaišyti, kad nekiltų miltų „debesis“.
  2. Toliau plakti mikseriu, masė gausis gan kieta, ją skiesti vandeniu ir plakti iki kol bus kiek skystesnė nei kisielius.
  3. Galiausiai įpilti 2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus. Į gerai įkaitintą širdelių (čirvinių) blynų keptuvę pilti nepilną standartinį samtį blynų tešlos. Apkepti iš abiejų pusių.

Blynus pagardinti galima įvairiomis uogomis, uogienėmis, kondensuotu pienu, jogurtu ir t.t.

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?