Sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu

Sausainių su cinamonu gaminimas

Pagaminama per 45 min.

Sausainiai su cinamonu

Burnoje tirpstantys sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu. Šiems sausainiams pagaminti reikia:

  1. 6 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  2. 1 didelio šaukšto cukraus;
  3. 1 didelio šaukšto cinamono;
  4. 1 kiaušinio.

Šaldytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek atlaidiname, kad ji lankstoma nelūžtų. Cukrų ir cinamoną sumaišome, įpilame apie 50 – 70 mililitrų vandens. Viską gerai išmaišome. Gautą masę ištepame ant sluoksniuotos tešlos lapelio, tepti reikia visą lakštą.

Sluoksniuota tešla

Dabar belieka sulankstyti sluoksniuotos tešlos lakštą. Imam vieną kraštinę ir lenkiam iki vidurio, kitą kraštinę taip pat užlenkiam iki vidurio. Ir viską perlenkiame pusiau t.y. tos užlenktos kraštinės turi būti viduje. Gautą ritinėlį supjaustome 1 cm pločio žiedeliais ir dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Sausainiai į skardą dedami šiek tiek praskleisti, kad kepant gražiai išsipūstų ir išeitų širdelės formos.

Galiausiai stipriai išplakame kiaušinį, su teptuku aptepame sausainių viršų ir šonus. Kepama apie 15 -20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?