Sprandinės kepsnys su šviežiomis salotomis

Pietų metas. Sveikiems pietums svarbu pasirinkti tinkamą maisto santyki – 100 g mėsos ir 250 – 300 salotų vienam žmogui.

Reikės:

1. Šviežios mėsos, apie 500 g.

2. Mėgstamų prieskonių ir šlakelį alyvuogių aliejaus;

3. Salotų mišinio su burokėlių lapais apie 300 g.;

4. Kininio kopūsto;

5. Pora pomidorų;

6. Graikiško jogurto;

7. Pora skiltelių česnako.

Paruošimas:

Šviežią mėsą supjaustyti griežinėliais, truputį pamušti. Kepsnius įtrinti mėgstamais prieskoniais ir aliejumi, sumarinuoti apie 2 val. Sprandinės kepsnius iškepti ant griliaus, galima ir orkaitėje ir lauke.

Šviežias salotas nuplauti, nusausinti ir supjaustyti. Kininį kopūstą ir pimidorus taip pat nuplauti ir supjaustyti. Užberti druskos ir pamaišyti.

Iš graikiško gaminamas padažas. Į graikiško jogurto indelį (apie 300 g) įspausti dvi skilteles česnako ir įberti truputį druskos. Viską gerai išmaišyti.

Kadangi pietūs keliauja į darbą, svarbu juos susidėti patogiai. Mėsytė atskirai, kad būtų galima šildyti. Salotas galima ir namuose užpilti su graikiško jogurto padažu. Jei valgoma pagal aukščiau minėtas proporcijas, sotumo jausmas išlieka iki pavakarių valgymo.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?