Tradicinė krabų lazdelių mišrainė

Blynai iš krabų lazdelių

Vaikų mėgstamas patiekalas blynai, ir kaip juos padaryti įvairesnius ir skanesnius. Šiandien juos bandžiau iškepti iš krabų lazdelių ir rezultatas nustebino. Sotūs ir skaniai pietus pavalgę vaikai. Krabų lazdelių blynams reikia:

  1. 1 maišelio krabų lazdelių (apie 300 – 400 g);
  2. 2 kiaušinių;
  3. 2 dideli šaukštai miltų;
  4. skiltelė česnako;
  5. druskos;
  6. blynus galima kepti ant aliejaus arba ant sviesto.

Krabų lazdeles sublenderiuoti. Į gautą masę įmušti du kiaušinius ir suberti miltus. Viską kartu blenderiuoti kol gausis vientisa masė. Į krabų lazdelių masę įspausti skiltelę česnako ir įberti druskos. Viską išmaišyti, jei masė kieta galima įpilti šlakelį vandens, jei skysta, tada įdėti miltų. Į įkaitintą keptuvę ir aliejumi ar sviestu suvilgytą keptuve šaukštu dėti krabų lazdelių blynų tešlą. Ant vidutinės ugnies kepti po 1,5 minutės iš abiejų pusių.

Na jei virtuvėje krabų lazdelės, tai iš jų ir mišrainė gaminama. Tradicinė krabų lazdelių mišrainė, jai paruošti reikia:

  1. 10 vnt. krabų lazdelių;
  2. skardinės konservuotų kukurūzų;
  3. 2 nedidelės virtos morkos;
  4. 3 marinuoti agurkai;
  5. 1 pakelio virtų ryžių;
  6. skiltelės česnako;
  7. druskos;

Krabų lazdeles, morkas ir agurkus supjaustyti kubeliais. Ant jų suberti ryžius ir nusunktus konservuotus kukurūzus. Ingridientus sumaišyti, užberti druskos ir įspausti skiltelę česnako. Viską užmaišyti su majonezu, majonezą galima keiti graikišku jogurtu.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?