Trapūs žagarėliai
| 8:24 pm
Paprasti trapūs žagarėliai
Trapūs žagarėliai yra mėgstami visų smaližių. Tai aliejuje virti tešlainiai. Jie gali būti minkštesni, kietesni, trapesni. Vadovaujantis šiuo receptu žagarėliai bus trapūs.
Ruošimas – 45 minutės
35 – 40 žagarėlių paruošti reikia:
- 500 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 150 g cukraus;
- 1 šaukštas romo;
- apie 10 g kepimo miltelių;
- cukraus pudros (pabarstymui ant viršaus).
Trapių žagarėlių ruošimas
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmušti kiaušinius, gerai išsukti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Supilti romą. Romas neleidžia žagarėliams pritraukti riebalo.
- Tešlą minkyti, kol masė gausis vientisa. Ją plonai iškočioti, tada žagarėliai bus trapesni. Tešlą susipjaustyti pailgais gabalėliais. Gabalėlio vidurį įpjauti, per vidurį pernerti tešlos kraštus iš skirtingų pusių.
- Gerai į kaitinti aliejų. Lėtai leisti po vieną žagarėlį į aliejų, kepti iš abiejų pusių amt silpnos ugnies. Prižiūrėti, kad žagarėliai iš karto neskrustų, o po lengva geltonuotų. Kad žagarėliai būtų trapesni ir mažiau riebaluoti juos reikia nusausinti su popierine servetėle.
- Nusausintu žagarėlius sudėti į lėkštą. Juos apibarstyti cukraus pudra.