Trapūs žagarėliai

Paprasti žagarėliai

Paprasti trapūs žagarėliai

Trapūs žagarėliai yra mėgstami visų smaližių. Tai aliejuje virti tešlainiai. Jie gali būti minkštesni, kietesni, trapesni. Vadovaujantis šiuo receptu žagarėliai bus trapūs.

Ruošimas – 45 minutės

35 – 40 žagarėlių paruošti reikia:

  • 500 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 150 g cukraus;
  • 1 šaukštas romo;
  • apie 10 g kepimo miltelių;
  • cukraus pudros (pabarstymui ant viršaus).

Trapių žagarėlių ruošimas

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmušti kiaušinius, gerai išsukti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Supilti romą. Romas neleidžia žagarėliams pritraukti riebalo.
  2. Tešlą minkyti, kol masė gausis vientisa. Ją plonai iškočioti, tada žagarėliai bus trapesni. Tešlą susipjaustyti pailgais gabalėliais. Gabalėlio vidurį įpjauti, per vidurį pernerti tešlos kraštus iš skirtingų pusių.
  3. Gerai į kaitinti aliejų. Lėtai leisti po vieną žagarėlį į aliejų, kepti iš abiejų pusių amt silpnos ugnies. Prižiūrėti, kad žagarėliai iš karto neskrustų, o po lengva geltonuotų. Kad žagarėliai būtų trapesni ir mažiau riebaluoti juos reikia nusausinti su popierine servetėle.
  4. Nusausintu žagarėlius sudėti į lėkštą. Juos apibarstyti cukraus pudra.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?