Troškinti kiaulienos faršo kotletai su grikių koše
| 6:26 am

Troškintiems kiaulienos faršo kotletams su grikių koše reikia:
- 700 g kiaulienos faršo;
- 0,5 stiklinės ryžių;
- 1 vnt. kiaušinio;
- 2 vnt. vidutinio dydžio morkos;
- grietinėlės;
- druskos ir persilado prieskonių;
- 250 g grikių;
- 1 stiklinė pieno;
- gabalėlis sviesto.
Gaminimas
- Morkas pakepinti ant sviesto, o ryžius pavirti apie 10 minučių nuo užvirimo sūdytame vandenyje.
- Į faršą įmušti kiaušinį, įberti druskos ir persilado prieskonių, taip pat sudėti pakepintas morkas ir apvirtus ryžius. Visą masę gerai išminkyti ir į skardą, išklotą folija, dėti suformuotus kotletus. Juos kišti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 10 – 15 minučių, kol šiek tiek apkeps.
- Už 10 – 15 minučių, ant kotletų pilti grietinėlę, ir uždengti visą skardą su kitu folijos lapu. Viską troškinti dar apie 15 – 20 minučių.
Grikių košės paruošimas
- Norint paruošti birius grikius, juos reikia pirmiausia nuplikyti verdančiu vandeniu. Užpylus verdančio vandens truputį pamaišyti ir vandenį nusunkti, tą patį padaryti dar kartą.
- Į puodą suberti plikytus grikius ir užpilti šalto vandens taip kad grikius semtų apie 1 cm. Užvirus, primažinti ugnį ir nuolat pamaišant virti apie 10 minučių, tada supilti pieną, įdėti sviesto ir druskos pagal skonį.
- Dar viską pavirti apie 5 minutes ir nukaistą puodą palikti apie 10 minučių brinkti.
Šiuo atveju buvo patiekti marinuoti pomidorai su medumi.
1 thought on “Troškinti kiaulienos faršo kotletai su grikių koše”
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Įvertink mano receptą