Troškinti kiaulienos faršo kotletai su grikių koše

Troškintiems kiaulienos faršo kotletams su grikių koše reikia:

  1. 700 g kiaulienos faršo;
  2. 0,5 stiklinės ryžių;
  3. 1 vnt. kiaušinio;
  4. 2 vnt. vidutinio dydžio morkos;
  5. grietinėlės;
  6. druskos ir persilado prieskonių;
  7. 250 g grikių;
  8. 1 stiklinė pieno;
  9. gabalėlis sviesto.

Gaminimas

  1. Morkas pakepinti ant sviesto, o ryžius pavirti apie 10 minučių nuo užvirimo sūdytame vandenyje.
  2. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti druskos ir persilado prieskonių, taip pat sudėti pakepintas morkas ir apvirtus ryžius. Visą masę gerai išminkyti ir į skardą, išklotą folija, dėti suformuotus kotletus.  Juos kišti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 10 – 15 minučių, kol šiek tiek apkeps.
  3. Už 10 – 15 minučių, ant kotletų pilti grietinėlę, ir uždengti visą skardą su kitu folijos lapu. Viską troškinti dar apie 15 – 20 minučių.

Grikių košės paruošimas

  1. Norint paruošti birius grikius, juos reikia pirmiausia nuplikyti verdančiu vandeniu. Užpylus verdančio vandens truputį pamaišyti ir vandenį nusunkti, tą patį padaryti dar kartą.
  2. Į puodą suberti plikytus grikius ir užpilti šalto vandens taip kad grikius semtų apie 1 cm. Užvirus, primažinti ugnį ir nuolat pamaišant virti apie 10 minučių, tada supilti pieną, įdėti sviesto ir druskos pagal skonį.
  3. Dar viską pavirti apie 5 minutes ir nukaistą puodą palikti apie 10 minučių brinkti.

Šiuo atveju buvo patiekti marinuoti pomidorai su medumi.

1 komentaras

  1. admin says:

    Įvertink mano receptą

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?