Troškintų daržovių sriuba

Patiekalas, troškintų daržovių sriuba

Šios sriubos paruošimas yra daug paprastesnis nei galima įsivaizduoti. Sriubos pagrindą sudaro produktai, kurie buvo ruošiami perkloti lazanijai. Tad likus tiek daržovių, tiek mėsos perklojimo, buvo išvirta ši sriuba.

Norint ją išsivirti atskirai reikia:

  1. 250 g faršo (50 proc. jautiena; 50 proc. kiauliena);
  2. 1 kiaušinis;
  3. 2 – 3 vidutinio dydžio morkų;
  4. 2 pomidorų;
  5. 100 g špinatų;
  6. 1 indelio koncervuotų baltų pupelių;
  7. 5 – 6 vidutinio dydžio bulvių;

Daržovių sriuba – paruošimas

  1. žingsnis. Sriubą pradedame ruošti dviejuose keptuvėse. Vienoje iš jų kepiname faršą (į mėsą įmušamas 1 kiaušinis, įberiama druskos ir mėgiamų prieskonių). Faršas kepinamas sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus t.y. apie 20 minučių.

 

  1. žingsnis. Kitoje keptuvėje ruošiamos daržovės. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus pirmiausia beriamos smulkiai tarkuotos morkos, kol jos kepa, vis pamaišant, nuplikomi pomidorai ir supjaustomi kubeliais. Pomidorų kubeliai supilami ant morkų. Jie troškinami apie 5 minutes, tada sudedami špinatų lapeliai ir supilamos konservuotos pupelės. Viską dar troškiname apie 10 – 15 minučių, prieskonių dėti pagal skonį.

 

  1. žingsnis. Kol troškinamos daržovės galima užsikaisti puodą su vandeniu kur bus galiausiai išvirta sriuba. Užvirus vandeniui sudėti kubeliais pjaustytas bulves, įberti druskos. Jei norisi tirštesnės sriubos, galima įberti saujelę ryžių. Pavirus bulvėms, apie 10 minučių, suberiami iš vienos keptuvės faršą ir iš kitos daržoves, dar paverdama apie 10 – 15 minučių. Prieskonių berti pagal skonį. Sriubą galima balinti grietine.
Tags:

1 thought on “Troškintų daržovių sriuba”

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?