Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

Šiek tiek gurmaniškas vaflių receptas su raudonajame vyne mirkytomis slyvomis. Norit vafliais pradžiuginti vaikus, juo galima patiekti ir su kondensuotu pienu ar jų mėgstamiausiu džemu. Tad pradedant ruošti šį desertą, svarbu užmerkti slyvas ir pasiruošti tešlą apie 60 minučių prieš gaminimą.

Užmerkti ir mirkyti slyvas – 60 minučių.

Ruošimas – 40 minučių.

Desertui paruošti reikia (4 porcijos):

  • 120 g smulkaus malimo miltų;
  • stiklinė pieno (250 ml);
  • 1 šaukštas sirupo;
  • 2 tryniai;
  • 100 g varškės.
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 1 lazdelė cinamono;
  • 250 ml raudonojo vyno;
  • cukrus, citrinos sulčių.

Vaflių su slyvomis raudonajame vyne paruošimas:

  1. Tešlą reikia suminkyti iš miltų, pieno, sirupo, žiupsnelio druskos, dviejų trynių, ištirpinto svieto ir varškės.
  2. Džiovintas slyvas ir cinamono lazdelę užpilti 250 ml raudonuoju vynu. Po geros valandos, reikia slyvas užvirinti ant silpnos ugnies. Nukaitus palikti dar dešimčiai minučių, kad skoniai susimaišytų. Paskutinis žingsnis būtų supilti citrinų sultis ir išimti cinamono lazdelę.
  3. Vaflinę pašildyti, įtrinti riebalu, įpilti tešlos ir kepti.

Nepamirškite, kad vaflius galite patiekti su kuo tik norite. Skanaus!

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?