Varškės desertas
| 8:12 pm
Pasakiško skonio varškės desertas
Varškės desertai yra mėgiami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Tiesiog švelnus varškės ir uogų derinys nukelia į vaikystę. Spalvotas ir sluoksniuotas varškės desertas pakels nuotaiką ir pradžiugins širdį.
Gaminimas 30 minučių.
Šaldymas 1.5 valandos ar kiek ilgiau.
Varškės desertui, 4 porcijos, paruošti reikia:
- 4 šaukšteliai želatinos;
- 500 g varškės, geriau liesos;
- 250 ml pieno;
- 4 šaukštai juodųjų serbentų sulčių;
- 2 šaukštai citrinų sulčių;
- 50 g cukraus pudros ar miltinio cukraus;
- 80 g juodo šokolado;
- sausainis, kelios braškės ir mėtos lapelis papuošimui.
Spalvoto varškės deserto ruošimo eiga:
- Sunkiausia deserto gaminimo dalis yra tinkamai paruošti želatiną. Želatiną ištirpdyti (šiltame vandenyje, apie 100 ml). Nuolat ją pamaišyti. Išbrinkusią ją ištirpdyti keturiuose šaukštuose karšto vandens.
- Varškę ir pieną išsukti iki vientisos masės. Į šią masę sukrėsti želatiną, išmaišyti ir gautą kremą padalinti į tris dalis.
- Pirmąją dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis, pasaldinti ir sudėti į taures. Antrąją kremo dalį sumaišyti su ištirpdytu šokoladu ir taip pat sudėti į taures. Likusią dalį varškės kremo sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir uždėti trečią sluoksnį. Palikti, kad desertas atvėstų.
- Varškės desertą puošti galima įsmeigiant sausainį, uždedant mėtos lapelį ar braškėmis. Taip pat gali apibarstyti tarkuotu šokoladu ar cinamonu.