Varškės desertas

Varškės desertas

Pasakiško skonio varškės desertas

Varškės desertai yra mėgiami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Tiesiog švelnus varškės ir uogų derinys nukelia į vaikystę. Spalvotas ir sluoksniuotas varškės desertas pakels nuotaiką ir pradžiugins širdį.

Gaminimas 30 minučių.

Šaldymas 1.5 valandos ar kiek ilgiau.

Varškės desertui, 4 porcijos, paruošti reikia:

  • 4 šaukšteliai želatinos;
  • 500 g varškės, geriau liesos;
  • 250 ml pieno;
  • 4 šaukštai juodųjų serbentų sulčių;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 50 g cukraus pudros ar miltinio cukraus;
  • 80 g juodo šokolado;
  • sausainis, kelios braškės ir mėtos lapelis papuošimui.

Spalvoto varškės deserto ruošimo eiga:

  1. Sunkiausia deserto gaminimo dalis yra tinkamai paruošti želatiną. Želatiną ištirpdyti (šiltame vandenyje, apie 100 ml). Nuolat ją pamaišyti. Išbrinkusią ją ištirpdyti keturiuose šaukštuose karšto vandens.
  2. Varškę ir pieną išsukti iki vientisos masės. Į šią masę sukrėsti želatiną, išmaišyti ir gautą kremą padalinti į tris dalis.
  3. Pirmąją dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis, pasaldinti ir sudėti į taures. Antrąją kremo dalį sumaišyti su ištirpdytu šokoladu ir taip pat sudėti į taures. Likusią dalį varškės kremo sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir uždėti trečią sluoksnį. Palikti, kad desertas atvėstų.
  4. Varškės desertą puošti galima įsmeigiant sausainį, uždedant mėtos lapelį ar braškėmis. Taip pat gali apibarstyti tarkuotu šokoladu ar cinamonu.
Tags:

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?