Vištienos faršo troškinti kotletai su perlinių kruopų koše

Patiekalo paruošimui reikės:

  1. 500 gramų vištienos faršo;
  2. 0,5 stiklinės pieno;
  3. 2 riekių batono;
  4. 0,5 stiklinės ryžių dribsnių;
  5. 0,5 stiklinės avižinių dribsnių;
  6. 1 vnt. kiaušinio;
  7. 3 vnt. vidutinio dydžio morkų;
  8. 1 skiltelė česnako;
  9. 300 gramų perlinių kruopų.

Patiekalo gaminimas

  1. Perlinių kruopų garnyrą reikia pradėti ruošti iš vakaro. Pirmiausia perlines kruopas užmerkiama į šaltą vandenį ir paliekame per naktį brinkti. Sekančią dieną užviriname vandenį, įberiame druskos ir supilame nusunktas ir kiek praplautas perlines kruopas į puodą. Nuo užvirimo jas reikia virti apie 30 – 40 minučių, nuolat pamaišanti.
  2. Pirmiausia reikia pasiruošti morkas. Jas sutarkuoti burokų tarka ir truputį apkepti su trupučiu druskos. Baigiant kepti išspausti skiltelę česnako, dar kiek pakepti ir nukaisti.
  3. Kol verda perlinės kruopos ir jau paruoštos morkos, ruošiami kotletai. Į vištienos faršą įmušti kiaušinį, įberti druskos ir prieskonių. Šiek tiek minkyti ir suberti ryžių bei avižinius dribsnius. Piene išmirkyti batoną ir jį taip pat dėti į faršą. Taip pat puse paruoštų morkų sudėti į faršą.
  4. Visus ingridientus gerai išminkyti, masė gaunasi limpanti prie rankų, tad rutuliukus reikia formuoti šlapiomis rankomis. Pradėti juos kepti 200 laipsnių temperatūroje, kepti apie 10 – 15 minučių, tada įpilti truputį vandens ir konletukus uždengus folija dar troškinti apie 20 minučių.

Galiausiai baigiame ruošti perlines kruopas. Likus perlinėms kruopoms virti apie 10 minučių reikia sudėti likusią dalį morkų. Gerai išmaišyti ir baigti virti.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?