Žaliųjų žirnelių salotos su Pekino kopūstu

Žaliųjų žirnelių salotos su pekino kopūstu

Labai paprastos, bet patinkančios ir vaikams konservuotų žaliųjų žirnelių salotos su pekino kopūstu.

Pekino salotoms paruošti tereikia:

  1. 1 vnt. vidutinio dydžio pekino kopūsto (geriau, kad jis būtų kuo žalesnis);
  2. 1 stiklainio 0,5 l talpos konservuotų žaliųjų žirnelių;
  3. žiupsnelio druskos;
  4. 2 – 3 didelių šaukštų graikiško jogurto.

Sudėtingiausias darbas ruošiant šias salotas yra atidžiai ir švariai nuplauti pekino kopūsto lapus, juos nuvarvinti ir šiek tiek išpjauti kietąją dalį, bet galima salotoms naudoti ir ją. Supjaustytus lapus suberti į didesnį dubenį, kad patogu būtų išmaišyti. Į tą patį dubenį berti nusunktus žaliuosius žirnelius, užberti druskos. Ir viską gerai išmaišyti su graikišku jogurtu.

Šios Pekino salotos tiks prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo, jį palengvindamos ir atgaivindamos.

Tags:

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?