Žuvis baltame padaže

Žuvies receptas su baltu padažu.

Karštas žuvies patiekalas su baltu padažu

Kaip gi gaminama žuvis baltame padaže? Kuo paprastesnis patiekalas, tuo labiau jis patinka vaikams. Šiuo atveju buvo pagaminta pangasijų filė grietinėlės (baltame) padaže.

Patiekalo receptas

Norint paruošti šį žuvies patiekalą reikia:

  1. 400 gramų pangasijų filė (bet tinka bent kokia kita žuvis);
  2. 200 ml. grietinėlės;
  3. 100 gramų sviesto;
  4. prieskonių ir druskos.

Žuvies baltame padaže paruošimas

Jei žuvis šaldytą, svarbu ją gerai atlaidinti ir nuvarvinti. Sekantis žingsnis yra gerai įkaitinti keptuvę, įdėti puse gabaliuko sviesto t.y. apie 50 gramų, išsilydžius sviestui dėti po vieną gabalėlį žuvies. Ant keptuvėje esančios žuvies užbarstyti druskos ir prieskonių skirtų žuvies patiekalams gardinti.

Po 2 -3 minučių apversti žuvį ir vėl pakepti 2 – 3 minutes, antrosios pusės nebeprieskoniuoti. Iškepus žuviai ją išimti, dėti likusį sviestą ir tokiu pat būdu iškepti likusią žuvį. Iškepus paskutiniams gabalėliams žuvies, visą jau iškeptą žuvį sudėti atgal į tą pačią keptuvę ant sviesto likučių, pakaitinti kelias minutes, įberti vieną valgomą šaukštą miltų ir gerai išmaišyti.

Galiausiai supilti grietinėlę ir ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių, jei padažas gan stipriai tirštėja ar jo atrodo per mažai galima įpilti pusę stiklinės vandens. Šiuo atveju žuvis baltame padaže t.y. pangasijų filė buvo patiekta su ryžiais.

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?