Skanūs varškės pyragaičiai
| 8:58 pm
Varškės pyragaičiai
Varškės pyragaičiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Šiuos pyragaičius mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Jie puikiai tinka kelionėje.
Gaminamas – 45 min.
12 pyragaičių pagaminti reikia:
- 270 g kvietinių miltų;
- 4 g kepimo miltelių;
- 270 g sviesto;
- 270 g varškės;
- 1 kiaušinis (naudosiu tik trynį);
- 1,5 šaukšto vanilinio cukraus;
- 1 obuolys (saldus);
- 2 persikai;
- aviečių ar mėlynių uogienė.
Pyragaičių gaminimas
- Varškės pyragaičiai pradedami ruošti nuo tešlos gaminimo. Pirmiausia į miltus suberiu kepimo miltelius, sudedu smulkintą sviestą, varškę. Visus produktus suminkau į vientisą masę.
- Tešlą kočioju ant miltais pabarstyto stalo. Ją sulenkiu kelis kartus ir vėl kočioju. Dar kartą tešlą sulenkiu ir ją atšaldau (30 min.).
- Atšaldytą tešlą reikia vėl iškočioti plonai apie 3 – 4 mm. Gautą lakštą padalinti į 12 keturkampių.
- Į pirmus keturkampius įtepti uogienės, įstrižai sulenkti ir švelniai, šakute, suspausti kraštą. Į sekančius keturis įdėti tarkuoto obuolio, kuris būtų pagardintas vaniliniu cukrumi. Šiuos pyragaičius susukti ir padaryti tuneliukus. Į paskutiniuosius keturis dėti juostelėmis pjaustytų persikų, visus kampus sulenkti į vidų ir šiek tiek suspausti.
- Varškės pyragaičių viršų aptepti trynio plakiniu. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, į skardą įtiesti kepimo popierių.