Skanūs varškės pyragaičiai

Varškės pyragaičių gaminimas

Varškės pyragaičiai

Varškės pyragaičiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Šiuos pyragaičius mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Jie puikiai tinka kelionėje.

Gaminamas – 45 min.

12 pyragaičių pagaminti reikia:

  • 270 g kvietinių miltų;
  • 4 g kepimo miltelių;
  • 270 g sviesto;
  • 270 g varškės;
  • 1 kiaušinis (naudosiu tik trynį);
  • 1,5 šaukšto vanilinio cukraus;
  • 1 obuolys (saldus);
  • 2 persikai;
  • aviečių ar mėlynių uogienė.

Pyragaičių gaminimas

  1. Varškės pyragaičiai pradedami ruošti nuo tešlos gaminimo. Pirmiausia į miltus suberiu kepimo miltelius, sudedu smulkintą sviestą, varškę. Visus produktus suminkau į vientisą masę.
  2. Tešlą kočioju ant miltais pabarstyto stalo. Ją sulenkiu kelis kartus ir vėl kočioju. Dar kartą tešlą sulenkiu ir ją atšaldau (30 min.).
  3. Atšaldytą tešlą reikia vėl iškočioti plonai apie 3 – 4 mm. Gautą lakštą padalinti į 12 keturkampių.
  4. Į pirmus  keturkampius įtepti uogienės, įstrižai sulenkti ir švelniai, šakute, suspausti kraštą. Į sekančius keturis įdėti tarkuoto obuolio, kuris būtų pagardintas vaniliniu cukrumi. Šiuos pyragaičius susukti ir padaryti tuneliukus. Į paskutiniuosius keturis dėti juostelėmis pjaustytų persikų, visus kampus sulenkti į vidų ir šiek tiek suspausti.
  5. Varškės pyragaičių viršų aptepti trynio plakiniu. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, į skardą įtiesti kepimo popierių.
Tags:

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?