Makaronai su vištienos ir špinatų padažu

Makaronams su vištienos ir špinatų padažu paruošti reikia:

  1. 400 g makaronų;
  2. 4 – 5 vnt. vištienos blauzdelių;
  3. 100 g špinatų;
  4. 100 ml grietinėlės;
  5. druskos ir prieskonių (naudotas karis).

Makaronai ir padažas

  1. Šio patiekalo skonis atsiskleidžia per vištienos ir špinatų padažą. Tad ruošimas pradedama nuo mėsos pasiruošimo. Blauzdeles nuplauti po šaltu vandeniu. Tada jas sudėti į šaltą vandenį ir užkaisti virimui (būtinai pasūdyti vandenį). Užvirus vandeniui, nugriebti putas, pavirti apie 10 – 15 minučių ir pakeisti vandenį.
  2. Naujame vandenyje blauzdeles virti apie 50 – 60 minučių (žiūrėti, kad mėsytė lengvai nertusi nuo kaulo). Taigi, išvirus blauzdelėms, jas nunakinėti, mėsytę pasmulkinti.
  3. Į keptuvę suberti mėsos gabaliukus, sudėti špinatų lapus (pagal skonį galima juos smulkinti arba ne), užberti kario. Kai mėsa apskrus, o špinatai suminkštės supilti grietinėlę ir nuolat maišant palaukti kol grietinėlė užvirs. Galima pilti ir vandens, jei norisi skystesnio padažo.

Makaronus išvirus pagal instrukciją, kuri būna ant pakuotės, reikia juos nusunkti. Galima juos berti ant padažo keptuvėje ir sumaišyti arba tiesiog tiekiant juos valgymui pirmiausia į lėkštę dėti makaronus, o į vidurį 3 – 4 šaukštus padažo.

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?