Karbonadas keptas orkaitėje

Keptas karbonadas - kepimas orkaitėje.

Norint iškepti karbonadus orkaitėje reikia tokių produktų:

  1. apie 1 kg kiaulienos nugarinės išpjovos;
  2. 2 vnt. vidutinio dydžio pomidorų;
  3. 2 dideli šaukštai majonezo;
  4. 200 g sūrio;
  5. 12 vidutinio dydžio bulvių;
  6. druskos ir prieskonių.

Kiaulienos nugarinės išpjovą susipjaustyti į dvyliką dalių. Mėsytę išmušti ir paprieskoniuoti, tai pat šiek tiek užberti druskos. Mėsą gerai ištrinti ir palikti marinuotis.

Bulvių paruošimas

  1. Nusiskusti bulves, vienam kepsniui – vena bulvė (jei mėgstate bulves galima ir daugiau jų dėti, tada atitinkamai daugiau ir nusiskusti jų reikia), supjaustyti jas pusės centimetro storio griežinėliais. Griežinėlius apšlakstyti aliejumi ir užberti druskos pagal skonį.
  2. Susipjaustyti pomidorus griežinėliais ir susitarkuoti sūrį smulkia tarka.
  3. Į skardą išklotą folija ar sviestiniu popieriumi dedame griežinėliais pjaustytas bulves, maždaug tokio dydžio apskritimu kaip kepsnys. Ant bulvių dedame išmuštą ir susiprieskoniavusią mėsą. Ant mėsos truputėlį užtepti majonezo, ant majonezo dėti griežinėlias pjaustytus pomidorus.
  4. Taip susiruošti visus kepsnelius ir dėti kepti į orkaitę: 180 laipsnių, apie 20 minučių. Po 20 minučių bulvės ir mėsa bus apskrudę, tada belieka užbarstyti sūrio ir vėl dėti į orkaitę, kepti kol sūris gražiai apskrus.

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?