Moliūgų sriuba

Moliūgų sriubai reikės:

  1. Apie 300 g. jau nulupto ir išskaptuoto moliūgo;
  2. Apie 300 g. jau nuluptos ir išskaptuotos cukinijos;
  3. 2 vnt. vidutinio dydžio morkų;
  4. 3 vnt. vidutinio dydžio bulvių.

Moliūgų sriubos gaminimas

  1. Nuluptas ir nuplautas morkas sutarkuoti su stambesne tarka. Jas pradėti kepti ant sviesto, nuolat maišant, šiek tiek užberti druskos, kario (kepinti apie 3 – 5 minutes).
  2. Kubeliais supjaustyti moliūgą, cukiniją ir bulves. Viską sudėti į puodą ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų daržoves.
  3. Nuo užvirimo viską virti apie 30 min. Baigiant virti, paragauti ir druskos dėti pagal skonį, gerai išmaišyti, tada skystį nusunkti į švarų dubenį, o daržoves sumalti. Skysčio atgal pilti tiek, kad gautumėt norimo tirštumo sriubą. Tada dar kartą užvirinti viską.

Jei lieka daržovių skysčio, jo neišpilti, jį galima sušaldyti ir bus daržovių sultinys. Jie ir nesigavo tinkama moliūgų sriuba nenusiminkite tikriausiai turite autentišką ir niekur nemėgintą gaminį 🙂

Komentarų nėra

Leave a Reply

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?